În cadrul ”Săptămânii Protecției Civile”, la Colegiul Național ”Vasile Lucaciu” din Baia Mare, s-a desfășurat ”Maratonul Resuscitării Junior”, pe durata a trei zile, între orele 09:00-12:00 și 13:00-16:00.

Peste 1000 de elevi din clasele V-XII au participat la activitate îndrumați de formatorii voluntari ai ”Fundației pentru SMURD” și S.M.U.R.D. din București, Cluj, Iași, Bistrița-Năsăud, Mureș și Baia Mare.

Elevilor le-au fost prezentate și au efectuat practic manevre de resuscitare, de dezobstrucție a căilor aeriene, respectiv poziția laterală de siguranță. Maratonul a fost primit cu interes și entuziasm atât de cadrele didactice, cât și de elevi.

          În județul Maramureș, acțiunile cu caracter preventiv vor continua în acestă săptămână cu ”Ziua Porților Deschise” în subunitățile de intervenție ale ISU Maramureș, cu lecții deschise susținute de către specialiștii Inspecției de Prevenire și S.P.I.R.C. și prezentarea tehnicii de intervenție a inspectoratului de către personalul operativ în unitățile de învățământ.

          Informații referitoare la modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Imagine

Sursa: Realitatea de Maramures

Articolul precedentSondaj INSCOP: PNL crește în preferințele electoratului. Comasarea alegerilor, soluția agreată de alegători
Articolul următorAccident de muncă în Prislop soldat cu decesul unui bărbat