Peste 50 de acțiuni au efectuat pompierii maramureșeni, săptămâna trecută, dintre care 12 au fost localizarea și lichidarea incendiilor. Totodată, personalul Inspecției de prevenire a participat la 9 acțiuni comune cu reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, în urma cărora au fost aplicate 155 de sancțiuni, dintre care 18 amenzi de aproape 92.000 lei.

 

 

În perioada 15 – 22 noiembrie,  personalul subunităților ISU Maramureș a efectuat 53 de acțiuni, din care 28 de intervenții, 17 recunoașteri, 3 exerciții, 2 deplasări fără intervenție, 2 întoarse din drum și 1 misiune de sprijin. Din totalul intervențiilor, 12 au fost la localizarea și lichidarea incendiilor, 15- la alte situații de urgență și 1- alte intervenții.

Dintre incendii, 4 au izbucnit în gospodăriile populației. Două dintre acestea au avut drept cauză efectuarea unor operațiuni de sudare, 1- coș de fum defect sau necurățat și 1- instalație electrică defectă.

În perioada analizată, specialiștii Inspecției de prevenire au efectuat 17 controale, în unități de producție, de învățământ și unități administrativ-teritoriale, 30 de acțiuni de educare preventivă și 1 audit de supraveghere, la persoane autorizate să efectueze lucrări în domeniul apărării impotriva incendiilor.

În aceeași perioadă, personalul Inspecției de prevenire a participat la 9 acțiuni comune, cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Pintea Viteazul” Maramureş, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, respectiv ai Instituției Prefectului, pe linia respectării prevederilor Legii 55/2020, privind combaterea efectelor pandemiei de Covid- 19.

În urma neregulilor constatate pe parcursul controalelor, specialiștii Inspecției de prevenire au aplicat 155 de sancțiuni, din care 137- avertismente și 18 amenzi, în cuantum de 91.600 de lei.

Sursa: Realitatea de Maramures