Muzeul Maramureșan din Sighetu Marmației a câștigat proiectul ”poARTA MARAMUREȘEANĂ” la Aria Patrimoniul Cultural Material în sesiunea a II-a de finanțare nerambursabilă a Administrației Fondului Cultural Național. 

 

Valoarea totală a proiectului este de 54.492 lei, din care 45.882 finanțare nerambursabilă AFCN, iar restul sumei este cofinanțare a muzeului.

 

”Proiectul <<poARTA MARAMUREȘEANĂ>> își propune prezentarea și promovarea patrimoniului cultural material, dar și a meșterilor populari care încă continuă acest mesteșug, dar dorește de asemenea să contribuie la îmbunataţirea cadrului și a mijloacelor de acţiune pentru punerea în valoare a patrimoniului cultural material din Maramureșul istoric”, a precizat Mirela Barz, manager proiect.

 

Proiectul se va derula pe parcursul a 4 luni.

 

”Rezultatul final, ceea ce dorim noi să schimbăm în expoziția de etnografie din centrul orașului, expoziția tematică temporară, dar și workshopurile cu meșterii talentați vor putea prezenta publicului larg și vizitatorilor aspecte importante din această parte a patrimoniului cultural material, lărgindu-se astfel aria de promovare a proiectului și rezultatelor acestuia”, a adăugat Mirela Barz.

 

Proiectul se va derula în colaborare cu 2 parteneri.
Articolul precedentDuminică, selecționata Maramureșului debutează în a doua ediție a proiectului Turneul Speranțelor
Articolul următorFiltru de dezinfecție rutier și pietonal în punctul de trecere a frontierei de stat de la Sighetu Marmației