Prefectura Maramureș informează că este filtru de dezinfecție rutier și pietonal în punctul de trecere a frontierei de la Sighetu Marmației și că măsurile stabilite în planul pentru prevenirea și apariției pestei porcine africane la nivelul județului sunt monitorizate de către autorități.

 

Reprezentanții Prefecturii spun că în ultima perioadă au fost efectuate 11 controale în trafic, respectiv în locurile de organizare a târgurilor și aglomerărilor de animale. De asemenea s-au executat controale de către medicii veterinari în vederea respectării regulilor de biosecuritate în ferme și că a fost finalizată construcția dezinfectorului rutier și pietonal, la Sighetu Marmației, în punctul de trecere a frontierei de stat cu Ucraina. Aceștia au menționat că medicii veterinari verifică periodic soluția dezinfectantă din filtrul rutier și pietonal.

 

La nivelul unității operaționale și a Centrului Local de Combatere a Bolilor Maramureș sunt stocuri de materiale și echipamente complete de intervenție, conform prevederilor planului de contingență pentru pesta porcină africană. Alte verificări au fost efectuate de către specialiști în vederea respectării legislației europene aplicabile în domeniul comerțului cu carne și preparate din carne de porc.
Articolul precedentpoARTA MARAMUREȘEANĂ- Un proiect care va fi implementat de Muzeul Maramureșan din Sighetu Marmației
Articolul următorYMCA lansează un nou proiect pentru tineri