Un proiect despre „Standarde și politici sustenabile în lucrul cu tinerii din România” va fi lansat, săptămâna viitoare, în municipiul Baia Mare. Programul evenimentului va cuprinde și o sesiune participativă – Cafenea publică, în cadrul căreia vor fi dezbătute mai multe teme de interes pentru tineri.

Implementat de Federația Young Men’s Christian Associations România (YMCA România) în parteneriat cu Asociația Young Initiative (AYI) și Centrul pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă (CDCD), proiectul are ca scop creșterea capacității ONG-urilor de a formula, monitoriza şi evalua politici publice în domeniul lucrului cu tinerii, atât prin propunerea unor standarde de calitate în lucrul cu tinerii, cât și prin instruirea membrilor, personalului şi voluntarilor organizaţiilor de tineret în vederea participării active la dezvoltarea și îmbunătăţirea politicilor de tineret. Unul dintre obiectivele proiectului constă în dezvoltarea unei politici publice alternative privind standardizarea activităților de lucru cu tinerii din România, cu implicarea ONG-urilor şi institutiilor publice cu atribuţii în domeniul tineretului. De asemenea, se urmărește dezvoltarea competenţelor de formulare, monitorizare şi evaluare a politicilor publice în domeniul tineretului pentru 100 de persoane din ONG-uri active în domeniul tineretului din România. Proiectul va fi lansat marţi, 4 septembrie, începând cu ora 16:00, în Baia Mare.

Articolul precedentFiltru de dezinfecție rutier și pietonal în punctul de trecere a frontierei de stat de la Sighetu Marmației
Articolul următorMaşini noi-nouţe pentru poliţiştii din Maramureş