Primul lot de autospeciale achiziționate de MAI pentru structurile subordonate va intra de mâine, 29 august, în dotarea poliției, prefecturilor și Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. Autospecialele fac parte din al doilea program de înzestrare cu mijloace auto desfășurat de M.A.I. în acest an, achiziție făcută din fondurile proprii ale ministerului.
În prima fază a derulării achizițiilor de autovehicule vor intra în dotarea Inspectoratului General al Poliției Române, începând de mâine, 60 de autospeciale Dacia Duster. De asemenea, 42 de astfel de autoturisme vor fi repartizate Instituțiilor Prefectului din întreaga țară. Alte 12 autospeciale Dacia Dokker vor fi livrate Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule pentru acoperirea deficitului de mijloace auto cu care se confruntă această instituție. Aceste autospeciale reprezintă primul lot din cele 20 care urmează să intre în dotarea structurilor MAI până la data de 30 noiembrie.

Ministerul Afacerilor Interne a început procedura pentru achiziția de autospeciale pentru structurile sale, la data de 16, fiind publicat în SEAP anunțul cu privire la organizarea licitației publice pentru încheierea unui acord-cadru de furnizare de autovehicule cu dotări specifice necesare desfășurării în bune condiții a activităților operative. Contractul are o valoare de peste 100 milioane lei și va duce la achiziția a aproximativ 700 de mașini de poliție, 140 de autovehicule de intervenție și patrulare, 135 de autovehicule pentru munca operativă, 35 de autospeciale de transport al persoanelor reținute, 35 de motociclete cu dotări specifice muncii de poliție și 90 de autovehicule pentru munca specifică Poliției de Frontieră. În prezent, din totalul de vehicule prevăzute în tabelele de înzestrare a structurilor MAI sunt asigurate 53,7% mijloace transport. Dintre acestea, 25% au o vechime de exploatare cuprinsă între 5 și 10 ani.

Articolul precedentYMCA lansează un nou proiect pentru tineri
Articolul următorAbandonul şcolar la cote alarmante în Maramureş