Doi pompieri maramureșeni, plutonier adj. șef Claudiu Oros și plt.adj. Stelian Pricop au participat  la o operațiune de căutare-salvare a unor tineri dați dispăruți în apele Marii Negre, informează ISU Maramureș. 

Claudiu și Stelian sunt salvatori în cadrul Detașamentului de Pompieri Baia Mare și se aflau împreună  la mare, la Mamaia în concediu.

Stând pe plajă în cursul zilei de vineri 30 august, aceștia au observat că este foarte multă agitație pe plajă.

Reflexele lor de salvatori au intrat în acțiune, iar maramureșenii noștri și-au dat seama ca cineva are nevoie de ajutor. Cei doi pompieri au fost verigi dintr-un lanț uman care a „periat” apele din apropierea țărmului, în căutarea a doi tineri dați dispăruți în mare.” precizează reprezentanții ISU Maramureș.

Claudiu Oros este cel care a văzut un trup în valuri și împreună cu Stelian Pricop și încă trei cetățeni din lanț, au scos tânărul din mare și l-au încredințat unui echipaj SMURD, pentru resuscitare.

Din păcate, eforturile salvatorilor au fost zadarnice. Pentru tânărul scos din valuri nu s-a mai putut face nimic.
Cei doi pompieri maramureșeni, împreună cu alți doi colegi, au fost și anul trecut protagoniștii unei acțiuni asemănătoare. Ei au salvat atunci un copil și doua femei din valurile Marii Negre.

Foto: Arhivă personală Claudiu Oros și Stelian Pricop

Articolul precedentPeste 5000 de ore de voluntariat în Cavnic și Baia Mare
Articolul următorCS Minaur termină la egalitate cu ACS Fotbal Comuna Recea