Președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentantul României la Organizația Mondială de Sănătate (OMS), medicul Alexandru Rafila, a anunțat, la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus, că vârful pandemiei va fi atins în România într-un interval de 7-10 zile.

“Toată lumea întreabă care va fi maximul. Asta vom ști la sfârștul acestei pandemii, probabil peste doi ani de zile. Noi trebui să vedem câte cazuri sunt înregistrate zilnic. Noi estimăm că într-un interval între 7 și 10 zile vom avea numărul maxim de cazuri. Sper să nu ajungem la valori care să depășescă 1.000 de cazuri pe zi. Sper că ne vom afla între 500, 600, 700 de cazuri, zilnic, sper că nu mai mult. Dacă această creștere va fi limitată și nu depășim 500, 550 de cazuri pe zi și persoanele vârstnice rămân undeva la 10-15% dintre cazuri, vom putea trece cu succes peste această perioadă. Abia la sfârșitul săptămânii, vom ști dacă e vorba de o creștere marcantă. Trebuie să precizez că ceea ce s-a întâmplat, adică nu am înregistrat mii de cazuri zilnic, cum au alte țări, se datorează faptului că măsurile au fost implemnetare la timp și au arătat că răspândirea virusului nu a fost deosebit de intensă, cu câteva excepții, și mă refer la Suceava”, a declarat președintele Societății Române de Microbiologie, la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus.

Medicul Alexandru Rafila a anunțat că o veste bună este că nu sunt foarte multe cazuri de pacienți infectați cu noul coronavirus aflați la Terapie Intensivă.

“Sunt între 250-300 de cazuri internate la Terapie Intensivă. Doar a 10-a parte e acum ocupată de cazuri Covid. Doar o zecime din paturile ATI sunt ocupate de pacienti infectați cu noul coronavirus și asta ne dă speranțe că vom putea trece peste această perioadă dificilă (..) Cred că acest virus va circula tot anul și pe parcursul anului viitor”, a completat Alexandru Rafila.

Articolul precedentAndrei Năstase, președintele Platformei DA din Republica Moldova: „Moldova are nevoie de ajutorul real al României, Uniunii Europene și al Statelor Unite”
Articolul următorIohannis: E posibil ca după 15 mai să începem ridicarea restricțiilor