Odată cu venirea primăverii apar și incendiile de vegetație. Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate în perioada imediat următoare, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Gheorghe Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş face apel la cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor.

Reprezentanții ISU Maramureș recomandă cetățenilor să nu utilizeze focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt, să nu utilizeze focul deschis la distanţe mai mici de 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile, precum casă, şură, depozit de cereale, pădure, arderea miriştilor, resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile să se facă în locuri special amenajate.

”Apropierea primăverii va fi o nouă sursă de producere a incendiilor, acele incendii de vegetație cu care ne confruntăm în fiecare an. Este foarte important să se respecte anumite măsuri de prevenire și reguli de comportament. Amintim aici ca focul să nu se facă în condiții de vânt, focul trebuie supravegheat tot timpul iar la plecare toate focarele trebuie stinse”, a precizat Oana Gonczi, purtător de cuvânt ISU Maramureș.

De asemenea cetăţenii trebuie să se intereseze în prealabil la primărie în ceea ce priveşte planificarea zilelor şi locurile special amenajate în care se adună resturile menajere şi vegetaţia uscată din localitate în scopul arderii. Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor să se facă numai în baza permisului de lucru cu foc, emis de către primării, după ce a fost informat în prealabil serviciul voluntar/privat pentru situaţii de urgenţă iar cetățenii trebuie să asigure supravegherea permanentă a arderii şi să stingă jarul după încetarea acesteia.

 

Articolul precedentControale la Casa de Cultură a Sindicatelor din Baia Mare
Articolul următorȘcoala Memorială ”Gheorghe I. Brătianu” va debuta vineri în Sighetu Marmației