Președintele Consiliului Județean Maramureș vrea să facă, la alegerile locale, și un referendum pentru creșterea natalității. Familiile urmează să primescă 10.000 lei după primul copil, iar la al treilea copil să aibă reduceri la impozite.

Președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea, a declarat că ”Renașterea Maramureșului” se dorește a fi un proiect care să încurajeze natalitatea în județul nostru și să recompenseze familiile care aleg să aibă copii iar finanțarea proiectului va fi asigurată din fondurile județului, dar și a unor primării.

”Am propus conferinței județene a Partidului Social Democrat intrarea într-o logică a dezbaterii publice a unui potențial referendum odată cu alegerile locale pentru aprobarea unui program județean care are în vedere creșterea natalității județului Maramureș. Există o mare problemă cu acest aspect, există mult prea puține măsuri, programe, proiecte naționale care încurajează natalitatea iar pentru județul Maramureș acesta ar fi un lucru extrem de important. Ne gândim să stimulăm întemeierii familiei tinere care apoi la obținerea primului copil să poată să acceseze din partea autorităților locale, cu o parte de finanțare din partea Consiliului Județean iar cealaltă parte de la autoritățile locale o sumă consistentă de bani când se naște primul copil, să îi stimulăm să facă copii”, a explicat Gabriel Zetea.

Zetea a mai spus că prin acest proiect Consiliul Județean Maramureș își propune să stimuleze tinerii din județ să își întemeieze o familie, să se căsătorească și să aducă pe lume copii.

”La fiecare al treilea copil, familiile ar trebui să primească o scutire pentru impozitele pe casă, pe mașină, pe teren, iar acestora trebuie să le asigurăm locuri de muncă. Sunt câteva aspecte de la care putem să pornim dezbaterea publică și o să invit absolut toate partidele politice din județul Maramureș pentru a se alătura acestui demers. Este doar un prim pas în acest moment dar sper să avem suficient sprijin politic și apoi sprijin administrativ pentru ca rezultatul unui astfel de referendum să exprime voința maramureșenilor care apoi poate să fie inclusive implementat într-o legislație națională”, a adăugat președintele Consiliului Județean Maramureș.

Gabriel Zetea a mai precizat că foarte mulți primari din Maramureș sprijină acest demers.

Articolul precedentÎn încercarea de a scăpa de poliţişti a ajuns cu autoturismul în gard
Articolul următorSportivii de la Ultimate Kickboxing, pe podium în Croația