Rezultate BAC 2018 Maramureș – Emoțiile sunt la cote maxime, din clipă în clipă notele elevilor care au susținut Bacalaureatul în acest an se vor afișa.

Rezultate BAC 2018 Maramureș – În data de 4 iulie, miercuri, se afișează primele rezultate BAC 2018. (Mai multe puteți citi pe Rezultate BAC  2018 :   a început procedura de afisare a notelor), atât pe site-ul oficial al Ministerului Educației bacalaureat.edu.ro, cât și la sediile liceelor.

Rezultate BAC 2018 Maramureș –Care e ora oficială de afișare a notelor, când se depun contestațiile

Rezultate BAC 2018 Maramureș. ( Mai multe puteți citi pe Bacalaureat 2018)

Conform datelor oficiale, primele note ar trebui să se afișeze până la ora 12. Există, însă, o probabilitate foarte mare ca acest lucru să se întample mult mai devreme, în jurul orei 10, așa cum s-a mai întâmplat în alți ani. Notele se postează aproape simultan atât la sediile liceelor, cât și pe internet.

În altă ordine de idei, pentru elevii nemulțumiti de notele lor, de la ora 12 se vor putea depune contestații până la ora 16, iar rezultatele finale de după recorectari vor fi afișate în data de 9 iulie.

Rezultate BAC 2018 Maramureș – Cum s-a desfășurat examenul în acest an

Rezultate BAC 2018 Maramureș – Probele examenului din acest an s-au desfășurat în perioada 25-29 iulie, iar probele de competențe au fost susținute chiar dinaintea încheierii anului școlar. Primul examen a avut loc chiar luni și a fost cel de la Limba și literatura română, unde subiectele au fost de nivel mediu. Miercuri a avut loc proba obligatorie a profilului, iar ultimul examen s-a ținut joi, proba scrisă la alegere a profilului și specializării.

În 2018 au fost 440 de centre de examinare în toată țara, iar în aceste centre au participat la examene 136.871 elevi, din toate promoțiile. Peste 20.000 de canditați au fost elevi care au terminat cursurile liceului în promoțiile anterioare.

Rezultate BAC 2018 Maramureș – Care sunt condițiile pentru promovare

Rezultate BAC 2018 Maramureș –Pentru a fi declarat promovat, un elev trebuie să îndeplinească în mod cumulativ 3 condiții: în primul rând, să fi susținut toate probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, cele care s-au ținut în timpul anului școlar. Aceste probe nu influențează în niciun fel media finală, evaluarea în cadrul lor s-a făcut pe bază de calificative.

În al doilea rând, elevii, indiferent din care serie de absolvenți fac parte, trebuie să fi susținut toate probele scrise în acest an, notele pentru fiecare dintre materii să fie mai mare de 5. În ultimul rând media generală a celor trei probe scrise trebuie să depășească nota 6.

În urma promovării acestui examen, elevii primesc accesul în învățământul superior, în funcție de criteriile de admitere ale fiecărei facultăți în parte și li se elibearază o diplomă de bacalaureat.

 

Articolul precedentFlorile din parcuri și din spațiile verzi din Sighetu Marmației au devenit ținta hoților
Articolul următorDeputatul PSD de Maramureş, Marius Sorin Bota sare la gâtul ministrului Transporturilor, Lucian Şova