Activitățile de prevenire din cadrul ” Săptămânii Protecției Civile” au debutat încă de ieri, 26 februarie, cu acțiunile desfășurate în lăcașurile de cult din județul Maramureș, de către inspectorii de prevenire, alături de personalul clerical. În cadrul activităților au fost prezentate măsurile de prevenire și de comportament în cazul producerii unor situații de urgență, informează ISU Maramureș.

Specialiștii Inspecției de Prevenire, alături de salvatorii maramureșeni, au fost prezenți, luni, în instuțiile de învățământ din județ, unde au defășurat exerciții de evacuare în caz de incendiu, au prezentat tehnica de intervenție și au diseminat materiale de informare preventivă. Totodată, pompierii au mediatizat și campaniile de prevenire desfășurate de către I.G.S.U. și partenerii instituționali.

De asemenea, în intervalul  27.02-01.03.2023, între orele 09.00-12.00 și 13.00-16.00, formatorii din cadrul Fundației pentru S.M.U.R.D. din județele Mureș, Bistrița-Năsăud, Cluj, Iași și București, alături de personalul S.M.U.R.D. Maramureș, desfășoară Maratonul Resuscitării cu cadrele didactice, nedidactice și elevii din cadrul Colegiului Național „ Vasile Lucaciu” Baia Mare. Activitățile din cadrul ” Săptămânii Protecției Civile” continuă pe tot parcursul acestei săptămâni. La fiecare subunitate de pompieri din județ zilnic este ”ziua porților deschise”.

Informații referitoare la modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Sursa: Realitatea de Maramures

Articolul precedentPremiul de aproape 4 milioane de euro la tragerea Joker de duminică a fost câștigat! Alți doi norocoși au câștigat premiul la 5/40
Articolul următorDosare penale pentru opt maramureșeni, care au condus sub influența alcoolului sau fără permis