S-au făcut primele verificări la unitățile de învățământ pe tema pregătirii începerii noului an școlar, ne informează Prefectura Maramureș. 

Prefectul Vasile Moldovan și inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș, colonel Pavel Baltaru s-au deplasat în teren pentru a vedea dacă școlile gimnaziale, liceele și grădinițele au condiții corespunzătoare. 

 Potrivit declarațiilor prefectului Vasile Moldovan, sunt unități de învățământ care au fost afectate de fenomenele meteorologice periculoase și care trebuie să efectueze lucrări la acoperișul clădirii.

Mai exact este vorba și despre săli de clasă, fațadă și copertine afectate de grindină.

La Grădinița cu Program Normal din localitatea Băița de exemplu se lucrează la schimbarea integrală a acoperișului și izolarea termică a imobilului.

De asemenea, sunt unități școlare în care se efectuează lucrări de reparații curente și igienizări.

“Împreună cu inspectorul șef Pavel Baltaru am decis acordarea sprijinului necesar unităților de învățământ pentru obținerea autorizației/avizului de securitate la incendiu, dar și pentru întocmirea planului de securitate la incendiu, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare”, a spus prefectul Vasile Moldovan.

 În Maramureș au fost cuprinse în programele PNDL 82 de unități de învățământ.

S-au finalizat lucrările la 19 clădiri și sunt în execuție la alte 35 de clădiri.

Acțiunile de verificare a unităților de învățământ în vederea asigurării începerii în bune condiții a anului școlar vor continua și în perioada următoare.

Articolul precedentTurişti rătăciţi în Munții Rodnei
Articolul următorTârg de Maramu’ la Baia Sprie! La plăcinte înainte