De astăzi vor fi reluate simulările privind alertarea populaţiei. Începând cu ora 10.00, va avea loc un nou exercițiu “Miercurea Alarmelor”.

Un nou exerciţiu „Miercurea Alarmelor”, se va desfăşura astăzi. Sirenele din țară vor emite semnalul „Alarmă aeriană”, care are rolul de prevenire a populației civile asupra apariției pericolului. Acesta va consta în 15 sunete de câte 4 secunde, cu pauză de 4 secunde între ele. 

ISU Sălaj prezintă măsurile pe care trebuie să le ia cetățenii într-o situație reală, care impune declanșarea sistemului de alarmare a populației: păstraţi-vă calmul, fiţi pregătiţi pentru evacuare, puneţi în aplicare măsurile dispuse pentru adăpostire, urmăriţi şi respectaţi mesajele transmise de autorităţi pe posturile de televiziune şi radio, etc. 

Începând cu luna august a anului 2017, IGSU desfășoară exerciții de alarmare în prima zi de miercuri din fiecare lună, destinate testării mijloacelor tehnice existente la nivel național și îmbunătățirii timpului de reacție al autorităților în situații speciale de urgență.

IGSU asigură opinia publică asupra necesității și utilității derulării permanente a acestor antrenamente lunare.

Articolul precedentVremea a pregătit surprize în plină iarnă: Ce temperaturi ne așteaptă în următoarele zile
Articolul următorCirculatie rutiera in conditii de iarna