Societatea de salubrizare din Sighetu Marmației în colaborare cu Poliția Locală a inițiat campania ” Îmi pasă de orașul meu”. Prin această campanie se dorește informarea și conștintizarea cetățenilor asupra importanței păstrării curățeniei în oraș.

În cadrul acestei campanii în oraș vor fi lipite afișe prin care cetățenii sunt informați despre faptele care constituie contravenții și despre sancțiunile  care li se dau celor care aruncă gunoaie pe domeniul public.

”Am inițiat această campanie împreună cu Poliția Locală ”Îmi pasă de orașul meu” prin care dorim în mod special să conștientizăm cetățenii municipiului Sighetu Marmației în legătură cu problemele care apar în procesul de salubrizare. În acest sens aducem la cunoștința cetățenilor că dacă nu vor respecta aceste reguli care sunt prevăzute și în acest afiș riscă amenzi conform Hotărârii de Consiliu Local 72/2009, aruncarea deșeurilor în albiile râurilor sau în alte locuri decât cele special amenajate pentru depozitarea gunoiului dar și alte astfel de fapte sunt contravenții. Eu sper ca în urma acestei campanii să avem un oraș mai curat și să fim mai responsabili”, a spus Ovidiu Șuștic, directorul societății de salubrizare din Sighetu Marmației.

Cei care aruncă gunaoie pe spațiul public sau în râuri precum și cei care scuipă, mănâncă semnițe și aruncă resturi sau hârtii pe jos riscă sancțiuni usturătoare.

”Aceste afișe vor fi răspândite în oraș prin intermediul colegilor mei dar și al Poliției Locale, prin intermediul firmei care efectuează transportul public în comun și eu sper să ajungă în cât mai multe locuri, în școli, în licee, în grădinițe. Valoarea sancțiunilor, este menționat și pe afișe, este între 700 și 1500 lei conform Hotărârii de Consiliu Local 72/2009,” a adăugat Ovidiu Șuștic.

Cetățenii care observă persoane care aruncă gunoaie pe domeniu public pot sesiza Poliția Locală la numărul de telefon 0262310170.

Articolul precedentMai multe străzi din Ieud vor fi asfaltate
Articolul următorMaramureș: Nicio zi fără infracţiuni rutiere constatate de poliţiştii