Programul de lucru al Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţa Persoanelor din Sighetu Marmației va fi extins, astfel încât cetăţenii care nu au carte de identitate să o poată face inclusiv sâmbătă și duminică şi să poată vota în cel de-al doilea tur al Alegerilor Prezidențiale.

În scopul asigurării cadrului necesar desfășurării în condiții optime a procesului electoral pentru alegerea Președintelui României, la nivelul Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanei Sighetu Marmației programul de lucru cu publicul a fost extins astfel încât să se rezolve în mod operativ solicitările privind eliberarea documentelor de identitate persoanelor cu drept de vot.

În ziua de 23 noiembrie 2019 programul va fi de la 08-00-16:00 iar în 24 noiembrie 2019 programul va fi de la 07:00-21:00.

Programul a fost extins și pentru înmânarea cărților de identitate pentru eliberarea cărora au fost depuse cereri însoțite de toate documentele prevăzute de legislația în vigoare precum și pentru soluționarea cazurilor particulare ale solicitanților care nu pot prezenta toate documentele necesare pentru eliberarea căților de identitate prin emiterea unor cărți provizorii de identitate conform prevederilor legale din Hotărârea Guvernului nr. 1375/2006 de aprobare a Normelor metodologice de aplicare unitară a dispozițiilor legale privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate a cetățenilor români.

Pentru eliberarea cărții de identitate provizorii persoana fizică completează cererea pentru eliberarea actului de identitate la care anexează documentele pe care le poate prezenta pentru a face dovada numelui, stării civile, cetățeniei române, a adresei de domiciliu, trei fotografii mărimea 3/4cm având la bază o bandă albă de 7 mm, precum și chitanța reprezentând contravaloarea cărții de identitate provizorii, 1 leu, care poate fi achitată și la sediul SPCLEP Sighetu Marmației.

 

 

Articolul precedentVremea se răcește. Meteorologii spun că la munte va ninge, iar în restul zonelor se vor semnala precipitații mixte și intensificări ale vântului
Articolul următorCum va fi vremea în Maramureș