Organismul uman se modifică odată cu înaintarea în vârstă, iar metabolismul devine din ce în ce mai leneș. Specialiștii ne recomandă să ne adaptăm alimentația în funcție de vârsta pe care o avem.

Cumpătarea este foarte importantă atunci când vine vorba despre unele alimente care nu sunt recomandate după o anumită vârstă.
”Este foarte important să fim atenți în special la cantitatea de proteine pe care o consumăm. Cu cât înaintăm în vârstă nevoia de proiteine este mai mică. Din nefericire balanța aceasta este inversată printr-o educație pe care probabil am primit-o în mod eronat de la părinții noștri. Această balanță răsturnată în sensul de a consuma excesiv proteine, de foarte multe ori poate să fie nefastă organismului nostru”, a explicat medicul specialist în nutriție, Adrian Danciu.
Nici consumul exagerat de grăsimi nu este recomandat de către nutriționiști.

 

”Cu cât înaintăm în vârstă nu avem nevoie de o sursă energetică atât de important, nefăcând mișcarea pe care o face un copil. Grăsimile e bine să le consumăm pe cele de orgine vegetală, de exemplu uleiul de măsline, un aliment care utilizat pe termen lung este foarte bun. La noi din nefericire, untura este încă utilizată pe scară largă, sau slănina care sunt extraordinar de bogate în grăsimi de origine animală și care sunt nefaste pentru sănătate”, a adăugat medicul specialist în nutriție.

 

În categoria produselor pe care medicii specialiști ni le recomandă să le consumăm mai rar intră și dulciurile.
Articolul precedentVictorie pentru CSM Sighet la debutul în Cupa României
Articolul următorCu ce probleme se confruntă școlile din Maramureș