Dacă până nu demult puțini turiști treceau pragul centrelor de informare turistică pentru a cere informații despre obiectivele turistice din zona în care se află, în ultima perioadă numărul acestora a crescut.

Reprezentanții Centrului de Informare Turistică din Sighetu Marmației mărturisesc că numărul vizitatorilor care ajung în Maramureșul istoric crește de la an la an, la fel și numărul celor care solicită diferite ghiduri turistice și hărți.

”În fiecare an, de când lucrăm noi la Centrul de Informare Turistică,  vin tot mai mulți turiști. Observăm acest lucru și prin statisticile pe care le facem noi dar se poate observa și printr-o simplă plimbare prin oraș dar și muzeele au un număr mare mare de vizitatori. Cei mai mulți turiști vin în lunile de vară. Pe lângă turiștii români, cei mai mulți sunt din Franța, Ucraina și Polonia”, a spus Petru Măran, director Centrul de Informare Turistică Sighetu Marmației.

Pentru promovarea zonei și pentru o mai bună informare a turiștilor, centrele de informare turistică din Maramureș colaborează, iar acest lucru dă roade, spun agenții de turism.
Cei mai mulți turiști sunt așteptați în luna august.
Articolul precedentMeteorologii anunță vreme capricioasă în Maramureș până la sfârșitul lunii iulie
Articolul următorAtenţionare de la Prefect pentru primarii care emit acte de construire fără toate avizele