Un tânăr din comuna Cerneşti, județul Maramureș, bănuit de comiterea de furturi din locuinţe, a fost prins de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare şi reţinut pentru 24 de ore, imediat după ce a pătruns în două locuinţe din municipiu. O parte importantă din prejudiciu a fost recuperat.

Investigaţiile poliţiştilor au relevat că în seara zilei de 1 octombrie, între orele 19:00 – 20:00, acesta a forţat geamul întredeschis al unui imobil de la parterul unui bloc situat pe bulevardul Bucureşti, de unde a sustras 8.000 de lei, un ceas şi bijuterii. Tot prin efracţie a încercat să pătrundă şi într-un apartament situat pe strada Petru Rareş din Baia Mare, însă a renunţat şi a fugit în momentul în care şi-a dat seama că proprietarul era acasă.

La scurt timp de la sesizarea celor două fapte, poliţiştii de investigaţii criminale au reuşit să-l prindă, iar în baza probatoriului administrat au dispus reţinerea lui pentru 24 de ore. O parte însemnată din banii şi bunurile sustrase au fost recuperate şi restituite părţii vătămate. Tânărul, de 27 de ani, urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestuia.

Polițiștii maramureșeni avertizează că escaladarea şi forţarea geamurilor este un mod frecvent de operare în rândul celor care vizează furturile din locuinţe.

IPJ Maramureș: ”Asigurarea imobilului vă poate scăpa de grija pagubelor. Închideţi ferestrele şi uşa de fiecare dată când plecaţi de acasă, mai ales dacă locuiţi la parter sau etajul 1! Indiferent de pretext, nu oferiţi persoanelor necunoscute informaţii despre dumneavostră sau vecini, nici despre bunurile deţinute. Banii şi bijuteriile sunt pe primul loc în preferinţele hoţilor. Sistemele de supraveghere descurajează hoţii! De asemenea, nu permiteţi accesul în locuinţă persoanelor care pretind că reprezintă anumite instituţii, dar nu se pot legitima!”

Articolul precedentSighetu Marmației a găzduit o nouă ediție a Cupei Tatăl și copilul
Articolul următorSe pregătește o nouă ediție a Bursei locurilor de muncă pentru absolvenți