Duminică, a fost o zi frumoasă de vacanță în compania jandarmilor montani pentru copiii aflați în tabăra organizată de Asociația Cercetașii Munților din Baia Mare în zona montană a localității Groșii Țibleșului, transmite IJJ Maramureș.

 

În cadrul programului de ieri invitați au fost jandarmii montani maramureșeni de la  Postul de Jandarmi Montan Țibleș, care le-au transmis elevilor recomandări privind siguranța în drumeții, orientarea în teren și modul în care să acționeze atunci când întâlnesc un animal sălbatic.

Un subiect important abordat de jandarmi a fost și cel referitor la solicitarea ajutorului autorităților în cazul în care se rătăcesc sau se află în pericol.

Le-au fost prezentate, de asemenea, aspecte privind atribuțiile specifice și materialele din dotare, măsurile de siguranță personală și modalitățile de reacție, astfel încât să nu devină victime precum și aspecte referitoare la prevenirea și combaterea traficului/consumului de substanțe interzise.

La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş se află în derulare campania educativ-preventivă „Vacanţă în siguranță”, campanie care se va desfăşura pe timpul vacanţei de vară a anului 2022.          

Obiectivul general al campaniei este acela de a aduce în atenţia elevilor activităţile şi atribuţiile care-i revin Jandarmeriei Române în general şi a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş în special, precum şi conştientizarea asupra riscurilor şi vulnerabilităţilor, a repercusiunilor la care se expun în urma unui comportament neadecvat, atât în incinta unităţilor de învăţământ, cât şi în cadrul societăţii civile.

Sursa: Realitatea de Maramures