Nu poți să pretinzi că ești inapt de muncă și să soliciți pensia, după care să te întorci în sistemul public. Este explicația ministrului Muncii pentru interzicerea cumulului pensiei cu salariul la stat. Într-o intervenție la Realitatea PLUS, Violeta Alexandru a precizat însă că Guvernul Orban nu interzice nimănui să muncească. 

Când a decis să pună capăt cumulului pensiei cu salariul de la stat, Guvernul i-a vizat pe cei care consideră că a venit momentul să iasă la pensie, ca mai apoi, la scurt timp, să revină în sistemul public, spune ministrul Muncii.

,,Atâta vreme cât esti apt de muncă ești într-o formă contractuală cu institutia la care lucrezi, iar când nu mai ești apt de muncă, ieși la pensie(. . .) Nu interzicem nimănui să muncească(. . .) Nu poți să pretinzi că ești inapt de muncă și să soliciți pensia, după care să te întorci în sitemul public, de unde rezultă că erai apt de muncă”, a spus Violeta Alexandru la Realitatea Plus.

,,Posturile lăsate libere prin pensionare, pot fi ocupate de tineri. Pot intra in sistemul public tineri care așteaptă să se angajeze și care n-ar refuza să ia în considerare o carieră în sistemul public, la cât de multe avantaje ai să lucrezi la stat”, a mai spus ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a recunoscut și că a avut loc o discuție pe tema creșterii vârstei de pensionare, însă până acum nu s-a luat o decizie. 

Articolul precedentProgramul de sărbători pentru testarea persoanelor care doresc reducerea perioadei de suspendare a permisului
Articolul următorCS Minaur a câștigat finala cu Debrecen în ultima secundă