Vremea a fost mai calda decat normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros si pe arii restranse a plouat slab. Vantul a suflat slab la moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta de pana la 50 km/h, la Vf. Iezer. Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Carosabilul sectoarelor de drumuri publice este curat si umed. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu patru utilaje si s-au raspandit 36 tone de material antiderapant pe DN18, la Petrova, in Pasul Prislop si pe DN17C. SC Drumuri Poduri Maramures a intervenit cu trei utilaje si a imprastiat 27 tone de material antiderapant.

Cel mai rece a fost la Cavnic si Targu Lapus -2 grade Celsius. Cerul este partial acoperit. Cad precipitatii slabe sub forma de ploaie in Pasul Gutai. Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 100 de metri, pe DN18, in Pasul Prislop, intre km 160 si km 180. Vantul este linistit, dar prezinta intensificari temporare in zona inalta de munte, pe creste. Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost usor variabile. Fenomenele de iarna sunt inca prezente pe rauri. Gheata este la malurile raurilor Cavnic, Lapus, Barsau, Mara, Iza, Ruscova, Vaser, Viseu si Tisa. Sunt poduri de gheata cu ochiuri pe cursul raurilor Iza, Botiza, Barsau, Suciu. Pe raurile Mara si Iza sunt poduri de gheata (apa curge pe sub podurile de gheata). Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta. Stratul de zapada masoara pana la 4 cm la Vf. Iezer si Baia Borsa, 1 cm in Poiana Borsa si pe Valea Viseului. Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -2 grade la Vf. Iezer, -1 grad in Pasul Prislop, la Targu Lapus, 0 grade in Pasul Gutai, la Cavnic, Sighetu Marmatiei si Ocna Sugatag, 1 grad la Seini si Somcuta Mare, 2 grade la Borsa, Viseu de Sus, Baia Sprie, 3 grade in Baia Mare.

Vremea va fi astazi, in judet, calda pentru aceasta perioada. Cerul va fi temporar noros. Pe arii relativ extinse, indeosebi in cursul zilei, vor cadea precipitatii predominant sub forma de ploaie si izolat vor fi conditii de polei. La munte vor predomina ninsorile. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 4 si 7 grade, iar cele minime intre -1 si 1 grad.

Articolul precedentFosta mare glorie a baschetului american Kobe Bryant a murit, la doar 41 de ani, după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit
Articolul următorMașina de intervenție a salvamontistilor din Maramureș, accidentată în trafic