Începând de vineri, 17 mai, până duminică, 19 mai a.c., Maramureșul îmbracă straie de sărbătoare. Obiceiurile, tradițiile și datinile noastre străbune vor fi prezentate tuturor celor dornici să le descopere, în proiect ”Zilele Maramureșului – Haida, hai în Maramureș”, eveniment organizat de Consiliul Judeţean cu instituţiile din subordine.
Evenimentele debutează vineri de la ora 10.00, cu primirea invitațiilor la sediul Consiliului Județean, urmând ca, de la 10.30, să aibă loc ședința festivă. Parada Zilelor Maramureșului va începe la ora 11.30, traseul pornind de la Palatul Administrativ din Baia Mare, până la Muzeul de Etnografie și Artă Populară Baia Mare. Deschiderea oficială a evenimentului a fost programată pentru ora 12.30, la Teatrul de Vară.
A V-a ediție a Festivalului Dacilor Liberi va avea loc tot vineri, la Muzeul Satului din Baia Mare, între orele 10.00 – 18.00, iar în același interval, la muzeu vor putea fi admirați și Caii Unirii, respectiv caii care au participat la proiectul „Drumul Unirii”. De la ora 11.00, în holul Palatului Administrativ va putea fi admirată expoziția foto ”Biserici de lemn din Țara Lăpușului”, iar la ora 13.00 va avea loc deschiderea oficială a Târgului de promovare ”Bun de Maramureș”, ediția a II-a, la Muzeul Satului Baia Mare. Tot de la ora 13.00, la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș va fi difuzat filmul istoric documentar Regele Ferdinand I Întregitorul, sub egida ”Oamenii mari care au făcut România Mare”, iar la Teatrul de Vară va debuta Festivalul internațional de folclor pentru copii și tineri „Am fost ș-om fi”.
De la ora 16.00 se va desfășura meciul de fotbal caritabil „Gloriile fotbalului maramureșean”  – „Legendele fotbalului românesc”, pe stadionul Viorel Mateianu, în timp ce la Teatrul de Păpuși va avea loc concertul de muzică clasică, clasele de canto clasic, saxofon, pian, chitară. Noaptea muzeelor începe la ora 18.00, la Muzeul Maramureșean Sighetu Marmației, unde a fost gândit un program special. Seara se va încheia cu un concert de muzică folk, care va începe la ora 20.00, în Centrul Vechi al municipiului.
Un eveniment așteptat cu mare nerăbdare este ”Maramureș Air Show”, care va avea loc cu începere de la ora 15.00, la Aeroportul Internațional Maramureș. Tot la Aeroport, cu începere de la ora 18.00, va avea loc un concert de muzică pop dance susținut de Alina Eremie și Loredana.

Articolul precedentExploatații ilegale de andezit în Maramureș ( FOTO)
Articolul următorPagube semnificative produse de inundaţii în Maramureș