Tema consumului de droguri în rândurile adolecenților și prezentarea campaniilor întreprinse pe parcursul acesturi an, atât de informare,  cât și de prevenire a consumului de droguri au fost principalele dezbateri azi la Colegiul Prefectural.

Studiile arată că drogul cu cel mai ridicat consum înregistrat la adolescenți este canabisul, cu care s-au împrietenit mai bine de 60% dintre tineri. Consumul înregistrează valorile cele mai ridicate  printre elevii de clasa a XII-a, mai ales băieți. Începând de anul trecut și în județ s-au desfășurat o serie de campanii pentru combaterea consumului  de substanțe nocive, atât legale, cât și nelegale.
”Am ales să vă prezint datele acestui studiu pentru că veți vedea cum au fost orientate și  campaniile pe care Agenția Națională Antidrog le-a lansat în anul școlar precedent și am făcut așa o analiză pe scurt a campaniilor pe care noi le-am desfășurat. Capmaniile au fost direcționate spre școală, spre familie și spre comunitate. În școală sunt cele mai multe pentru că, din păcate, din rândurile elevilor se înregistrează cei mai mulți consumatori de droguri, atât legale, cât și ilegale”, a arătat Flavia Sălăgean, coordonatoare a Centrului Antidrog.
Elevii spun că cel mai ușor de procurat este canabisul.
Articolul precedentTot mai mulţi tineri îmbrăţisează meseria de lucrător de tineret
Articolul următorMinisterul Sănătății intenționează să înființeze o Comisie de specialiști care să aprobe decontarea medicamentelor pentru indicații terapeutice neincluse în rezumatul caracteristicilor produsului