O localitate din Maramureș le oferă tinerilor teren pentru a-și construi o casă. Administrația locală din Cavnic a implementat acest proiect cu scopul de a-i determina pe tineri să rămână în oraș, dar și pentru a le veni în sprijin celor care își întemeiază o familie.

Până acum au fost semnate 20 de constracte de concesiune în acest scop și sunt în lucru încă 20 de cereri pentru teren.

”S-a dovedit a fi un succes, spunem noi, pentru că deja avem niște contracte de concesiune semnate cu acești tineri. Proiectul nu se referă numai la cei care sunt plecați din localitate, ci și la cei care sunt în localitate și încercăm astfel să îi facem pe toți cei care doresc să construiască o casă să poată construi aici la Cavnic și mai mult decât atât cred că este foarte important ca în momentul în care începi primii pași în viață ca și familie să fii sprijinit de către autoritatea publică locală. Acest lucru nu este de neliglijat pentru că la Cavnic terenul este destul de scump și foarte puțin”, a declarat Vladimir Petruț, primarul orașului Cavnic.

Potrivit primarului Vladimir Petruț câteva dintre persoanele care au primit teren de la primărie au început deja să lucreze la construcția casei.

”Chiar am fost uimit să văd că deja unii oameni vin cu arhitecți, cu proiectanți, să discute cum să arate casa, cum să o facă, și ai o satisfacție mare ca și primar dar și ca și om sau cetățean în momentul în care treci printr-un loc și vezi că doi tineri proaspăt căsătoriți încep să își construiască o casă și te gândești că ai contribuit ca această familie să poată porni în viață”, a adăugat Vladimir Petruț.

Edilul maramureșean a mai precizat că acest proiect va fi implementat și în perioada următoare pentru a veni în sprijinul familiilor tinere.

Articolul precedentTrei ordine de protecţie emise într-o zi de poliţiştii maramureșeni
Articolul următorÎntrunirea Asociației secretarilor de municipii din România are loc în Sighet