De câțiva ani Poșta Română se confruntă cu probleme în ceea ce privește profitabilitatea, baza materială dar și forța de muncă. Datoriile pe care poșta le-a acumulat de-a lungul anilor dar și apariția firmelor de curierat împiedică această societate să se dezvolte și să se modernizeze.
”E adevărat că Poșta Română a avut în ultimii 20 de ani perioade și mai bune dar și mai proaste. În ultimii ani poșta a început să își revină din punct de vedere economic, am încheiat ultimii 3 ani cu profit, din păcate profitul nu este foarte mare și nici nu poate fi folosit în inveștiții pentru că ducem încă în spate o datorie istorică a poștei de aproximativ 400 milioane și avem către terți datori pe contracte încheiate de către managementul din anii 2004 până în 2013, procese pierdute în instanță atât cu parteneri cât și cu salariați”, a declarat Marcel Giurge, director sucursala regionala Cluj
Cetățenii sunt nemulțumiți de serviciile poștale din România iar acest lucru este recunoscut și de reprezentanții Poștei Române.
”În România sunt 400 de operatori poștali, nu știu câți cetățeni știu că există curierii ăștia dar sunt curieri care au fost autorizați și lucrează mai bine sau mai prost. Cetățenii sunt nemulțumiți de serviciile poștale din România, atât de cele ale poștei cât și de cele ale concurenței. Cred că reglementarea pieței ar trebui făcută un pic mai drastic și verificați acești operatori”, a adăugat directorul sucursalei regionale Cluj.
Până la sfârșitul anului în Maramureș ar putea fi înființate încă două puncte de lucru ale Poștei Române. Marcel Giurge a mai precizat că anul viitor se dorește modernizarea serviciilor poștale.