Personalitate marcantă a culturii și științei contemporane, academicianul Ioan Aurel Pop, președinte al Academiei Române, și-a adus o contribuție însemnată la cunoașterea și promovarea istoriei poporului nostru în cultura universală. De asemenea, în calitate de rector al Universității Babeș-Bolyai, distinsul profesor universitar doctor a promovat valorile academice la rang de artă.

Implicat activ în viața științifică națională și internațională, președintele Academiei Române a devenit modelul unei generații ca reprezentant de seamă al istoriografiei românești prin contribuțiile fundamentale și perspectiva identitară a istorie românilor. Academicianul este remarcat de o anvergură a personalității care se distinge cu eleganța expunerii prin discurs, opinii și gesturi, o voce distinctă care alături de calitățile umane întregesc personalitatea domniei sale.


Este recunoscut ca o personalitate de excepție în activitatea profesională, cu reputație pentru consacrarea valorilor intelectuale, de cercetare și creație, Academicianul a primit din partea comunității băimărene, într-un cadru festiv, expresia cea mai înaltă de apreciere prin acordarea titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Baia Mare.

Acest titlu acordat de autoritățile administrației publice locale reprezintă încununarea activității sale științifice, model de cultură, socială și academică pentru întreaga comunitatea băimăreană.

 

Articolul precedentCsepreghi, Botea și Căbuț merg la lotul național
Articolul următor3 persoane rănite în urma unui accident rutier produs în Maramureș