Trei traficanți de droguri din Maramureș au fost arestați preventiv, după ce procurorii DIICOT Maramureș i-au prins în flagrant în timp ce încercau să vândă substanțe interzise pe raza municipiului Baia Mare. Anchetatorii au efectuat și percheziții la domiciliile celor trei, unde au găsit o cantități mari de cocaină, cannabis și pastile de ecstasy .

 

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureş au dispus sâmbătă și duminică reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui număr de 3 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc.

„În fapt s-a reţinut că, în perioada 22-23 ianuarie 2021, inculpaţii au fost surprinşi în flagrant delict pe raza municipiului Baia Mare, în timp ce încercau să comercializeze droguri de mare risc.
În urma perchezițiilor domiciliare, a fost găsită şi ridicată cantitatea de peste jumătate de kilogram de cocaină, 500 de comprimate MDMA și 200 de grame de canabis.
Totodată, a fost indisponibilizată suma de 17.000 de lei şi 1.000 de euro, telefoane mobile și înscrisuri necesare documentării activității infracționale.
Faţă de cei trei inculpaţi Tribunalul Maramureş a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Poliție Rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Maramureş.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

ImagineImagine

ImagineImagine

Sursa: Realitatea de Maramures

Articolul precedentTânăr din Borșa, arestat în Italia! A bătut, violat și ucis fetița de doar un an și jumătate a iubitei sale
Articolul următorClaudiu Năsui: „A existat mereu o cârdășie între aceste companii de stat și politicieni”