Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, în parteneriat cu Societatea Geologică a României și Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, lansează Ediția a doua a Concursului de eseuri „Mineralele din viața noastră”.  Acest concurs este organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Pământului, care se celebrează în fiecare an pe data de 22 aprilie.

 

Concursul se desfășoară în perioada 15 februarie – 20 aprilie 2022 și se adresează elevilor din ciclul gimnazial, informează reprezentanții Muzeului Județean de Mineralogie. 

Participanții vor trebui să realizeze un eseu, în care vor putea sa aleagă între:

– a descrie un mineral: definire, proprietăți, tipul de zăcământ din care provine mineralul, răspândirea acestuia în natură (zonele de pe glob unde se exploatează cele mai importante zăcăminte) și o prezentare detaliată a principalelor utilizări ale acestuia, sau

– a descrie mineralele ce fac parte dintr-un produs sau obiect, pe care îl utilizăm în viața noastră (descrierea mineralelor constituente, evidențierea rolului în funcționarea sau utilizarea produsului/obiectului).

Lucrările se trimit, până cel târziu în data de 12 aprilie, prin e-mail la adresa [email protected], specificându-se la subiect „Pentru concurs Ziua Pământului”. În e-mail se vor trece numele și prenumele participantului, vârsta și școala la care învață. Eseul va fi redactat în limba română, format document .doc (Microsoft Word), font Times New Roman, caractere de 14, spațiere la 1 rând, aliniere Justify, va avea maximum 5 pagini A4 și pot fi utilizate maxim 4 fotografii. La e-mail se va atașa acordul de consimțământ, în vederea prelucrării datelor personale, după modelul disponibil în documentul „Informare în vederea prelucrării datelor cu caracter personal pentru înscrierea la concurs”.

Vor fi premiate cele mai bune 3 lucrări, iar premierea va avea loc în data de 20 aprilie, la o oră ce va fi comunicată ulterior și se va desfășura online pe platforma ZOOM. Premiile vor consta în articole destinate drumețiilor montane, casete cu minerale, rechizite școlare și publicații din sfera științelor naturale.

Jurizarea se va face de către specialiști din cadrul Muzeului, ai Societății Geologice și ai Inspectoratului Școlar și se vor urmări aspecte ce țin de calitatea și acuratețea informației, de unicitatea și diversitatea ideilor.

Regulamentul complet al Concursului poate fi consultat aici.

Sursa: Realitatea de Satu Mare

Articolul precedentTânără din Oarța de Sus, rănită într-un accident rutier
Articolul următorIntervenție salvatoare a jandarmilor, în incinta Palatului de Justiție din Baia Mare