Primul din cele patru contracte de lucrări de reabilitare a drumurilor județene din Maramureș, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), a fost semnat azi în Sala ”Bogdan Vodă” a Consiliului Județean Maramureș. Este vorba despre contractul de ”Proiectare și execuție lucrări pe DJ 182 B, Șomcuta Mare – Remeți pe Someș”. Drumul are o lungime totală de 14,366 km și străbate localitățile Șomcuta Mare, Tulghieș, Mireșu Mare și Remeți pe Someș.

Contractul care s-a semnat este parte dintr-un proiect mai amplu de reabilitare a drumurilor județene prin PNDL, care mai cuprinde: sectorul de drum județean DJ109F ce străbate localitățile: Baba, Drăghia, Coroieni, Văleni, Răzoare, Târgu Lăpuș, Dămăcușeni și Rogoz, în lungime totală de 27,426 km; sectorul de drum județean DJ186 care străbate localitățile: Bârsana, Strâmtura, Rozavlea, Șieu, Bogdan Vodă, Dragomirești, Săliștea de Sus, Săcel,  în lungimea totală de 39,223 km și sectorul de drum județean DJ187, pe traseul Leordina, Ruscova, Repedea, Poienile de Sub Munte, în  lungimea totală dă 20,139 km.

”Pentru reabilitarea DJ 109 F Târgu Lăpuș, există o contestație în instanță, iar pentru DJ 186 și DJ 187 documentațiile sunt validate în SEAP, urmând ca, în ianuarie 2019, să fie deschise ofertele. Faptul că semnăm acest prim contract dintre cele patru amintite e un prim pas foarte important pentru Maramureș. Aceasta, cu atât mai mult cu cât procedurile de licitație, se știe, sunt foarte  greoaie. Este un contract în valoare de 25.605.388,08 lei fără TVA, cu un termen de realizare de 360 de zile, din care 180 de proiectare și 180 de zile de execuție”, a afirmat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel-Valer Zetea.

Ing. Vasile Șpan, directorul Direcției Tehnice din cadrul Consiliului Județean Maramureș a prezentat câteva elemente tehnice ale contractului. ”Lungimea totală a traseului este de 14,366 km, iar lucrările vor viza și colectarea apelor pluviale, amenajarea rigolelor, consolidări și terasamente, poduri și podețe, elemente de siguranță a circulației. Toate lucrările se vor efectua sub trafic. Dorim ca această lucrare să fie realizată măcar la nivelul celei din cadrul proiectului de reabilitare a traseului Baia Sprie – Bârsana. Prestatorul va avea întreaga noastră susținere pentru ca lucrările să se deruleze la termen și în condiții tehnice corespunzătoare. Acest tronson de drum va deveni unul foarte important pentru legătura cu județul Sălaj, în perspectiva finalizării podului peste Someș.”, apreciază ing. Vasile Șpan.

Directorul general al firmei câștigătoare, ARL Cluj-Napoca, Dan Mihancea a dat asigurări în ceea ce privește încadrarea în termene și rigori. ”Nu dorim doar să încasăm niște bani, ci să lăsăm o amprentă în Maramureș, în ceea ce privește calitatea lucrărilor noastre.”

Articolul precedentJandarmii vor fi la datorie în zona posturilor montane de la Cavnic, Şuior, Valea Vaserului şi Borşa
Articolul următorÎn așteptarea lui Moș Nicolae