Platforma Unionista „Acţiunea 2012” susţine că 35 de interdicții de intrare pe teritoriul Republicii Moldova au primit cetățeni ai României care participă la Marșul Centenarului. Cel mai mic dintre aceștia are 6 ani și a venit din Strasbourg împreună cu mama lui special pentru a merge pe jos până la Chișinău.

După ce noaptea trecută au campat cu corturi în vama Albița, unioniștii au trecut de dimineață fără probleme de aceasta, dar la vama Leușeni au fost împărțiți în „cetățeni ai României” și „cetățeni ai Republicii Moldova” și numai celor din urmă le-a fost permis accesul dincolo de Prut. Basarabenii au decis să revină în România, pentru a fi alături de cei cărora le este interzis să intre în Republica Moldova.

Rămânem aici, în vamă, până se rezolvă această situație absurdă. Este inadmisibil ca în anul Centenarului Marii Uniri să ne mai impună graniță la Prut pentru a-și proteja funcțiile, privilegiile și averile! Și-au blocat din frică proprii cetățeni, dar nu vor putea anihila dorința sinceră de Reunire a populației de pe ambele maluri de Prut”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012.

Unioniștii vor întinde din nou corturile în Albița astă-seară, iar mâine dimineață, la ora 09:00, vor încerca din nou să treacă vama în Republica Moldova.

Articolul precedentAbandonul şcolar la cote alarmante în Maramureş
Articolul următorOne woman show la Teatrul Municipal din Baia Mare