Anul 2019 a fost bogat în investiții pentru orașul Cavnic. Administrația locală a făcut investiții anul  la sistemul de apă și canalizare, în drumuri, dar și în unități de învățământ. Investițiile în Cavnic vor continua și anul viitor, spune primarul Vladimir Petruț.

Edilul local spune că deși la începutul anului bugetul alocat de Guvern orașului Cavnic a fost mai mic decât în alți ani, s-a reușit atragerea de fonduri pentru derularea mai multor proiecte de investiții

„A fost un an care a început mai cu stângul pentru noi deoarece bugetul alocat de Guvern pentru anul 2019 a fost unul care a defavorizat orașul Cavnic și ne-a făcut să pierdem undeva la 30% din buget lucru care a făcut ca cele mai multe pierderi să fie pe zona de investiții. Am identificat soluții așa cum am făcut în fiecare an și nu am stat să așteptăm de la nimeni sprijin și până la urmă planul pe care noi ni l-am făcut a făcut ca anul 2019 să fie anul investițiilor în Cavnic, lucru care se poate observa foarte ușor dacă vă plimbați prin oraș”, a spus Vladimir Petruț, primarul orașului Cavnic.

Una dintre cele mai importante investiții a fost în drumuri, anul acesta fiind turnat asfalt pe mai multe străzi.

”Am reușit să finalizăm la începutul anului lucrările de apă și canalizare. Pe raza orașului Cavnic s-au făcut lucrări pe circa 10 km, s-a introdus rețeaua de apă și pe circa 16 km s-a introdus rețeaua de canalizare. După finalizarea acestor lucrări am început să refacem infrastructura pentru că a fost practic distrusă în totalitate. Ceea ce ține de modernizarea străzilor credem noi că avem unul dintre cele mai mari proiecte pe care le-a avut orașul vreodată, pentru că am ajuns la 16 km de drumuri asfaltate. Am început în luna aprilie și acum în decembrie suntem deja la aproximativ 16 km de asfalt turnat în tot orașul și cam 75% proiectul este finalizat”, a adăugat Vladmimir Petruț.

Primarul orașului Cavnic spune că lucrările de asfaltare vor fi reluate în primăvara anului viitor pentru că se dorește finalizarea lor cât mai repede.

Articolul precedentFocar de Pestă Porcină Africană în Șieu
Articolul următorPoliţiştii cu merite excepţionale au fost avansaţi în gradul următor înainte de termen