Şi anul acesta Sărbătorea Castanelor devenită Festival va avea partea de un buget generos votat de consilierii locali băimăreni. La suma votată este de aşteptat ca pe scenă se evolueze artişti de nivel mondial.

Evenimentul ce se va desfăşura între 17 septembrie și 7 octombrie va fi finanţat cu suma de 2,3 milioane de lei doar de la bugetul local, la acestă sumă se vor putea adăuga şi sponsorizări din partea multor firme.

Sărbătoarea Castanelor, devenită Festival în perioada recentă, va fi finanțată cu 2,3 milioane de lei din bugetul local al municipiului Baia Mare. Cei aproape o jumătate de milion de euro din bugetul local vor fi cheltuiți în 3 săptămâni.

Suma alocată an de an pentru sărbătoarea-festival a a fluctuat între sume mici ca de exemplu în 2016, când administrația publică locală a alocat doar 200.000 de lei manifestării sau sume consistente cum s-a întâmplat anul trecut când s-au alocat 690.000 de euro.

Demarată în anul 1993 de primarul Cristian Anghel care susţinea mereu că numele de “Sărbătoarea Castanelor” l-a dat nevastă sa, din 2015 încoace actualul primar Cătălin Cherecheș a decis că e nevoie ca evenimentul să poarte şi amprenta sa, aşadar sărbătoarea a devenit Festivalul Castanelor.

Articolul precedentPoliţia Economică în acţiune. Amenzi şi confiscări de peste 10.000 de lei
Articolul următor4 hoți au fost prinși de polițiștii maramureșeni