Administrația locală sigheteană a decis să amâne asfaltarea mai multor străzi din oraș pentru anul viitor întrucât nu mai este timp să se execute aceste lucrări până la sosirea sezonului rece. Banii care erau alocați pentru lucrările de reabilitare a străzilor vor fi folosiți pentru achiziționarea mai multor utilaje pentru Serviciul Public de Gospodărire Urbana.

”Avem modificarea listei de investiții la Serviciul Public de Gospodărire Urbana. În ședința preceentă am transferat o sumă de 883 000 lei de la municipalitate către Urbana urmând ca Urbana să finalizeze până la sfârșitul anului străzile pe care noi le-am aprobat spre reabilitare. Domnul director de la Urbana ne-a spus că nu are timp fizic să finalizeze aceste lucrări”, a explicat consilierul local Petru Rednic.

Întrucât mai multe străzi din Sighetu Marmației au nevoie urgentă de reparații și pe parcursul anului reprezentanții administrației locale au promis de mai multe ori asfaltarea acestora, unii consilieri locali s-au declarat nemulțumiți de amânarea lucrărilor pentru anul viitor.

”Nu sunt de accord cu modificarea listei de investiții. Aș vrea să ne asumăm odată ca ceea ce gândim comun și hotărâm prin lege, votarea bugetului este o lege locală, să învățăm să ne asumăm și să îndeplinim ceea ce am gândit la începutul anului. Eu nu am să votez modificarea”, a spus Eugenia Godja, consilier local.

”Un pic nu sunt de acord cu luarea banilor de asfaltări mai ales că este vorba de strada Mihai Eminescu de la care s-au luat a treia oară banii pentru reparații dar sper să  avem cu toții în vedere că avem străzi foarte importante în centru care trebuie reparate și o să fie primordial pentru bugetul de anul viitor, a adăugat Ildiko Bereș, viceprimar Sighetu Marmației.

Proiectul de hotărâre care a prevăzut și această modificare a listei de investiții a Serviciului Public de Gospodărire Urbana a fost aprobat cu 12 voturi pentru. Consilierul local Eugenia Godja s-a abținut de la vot.

Articolul precedentCalendarul examenului de definitivat
Articolul următorAutoutilitară încărcată cu butelii, răsturnată între localitățile Tăuții Măgherăuș și Bozânta