Bugetul propriu al Consiliului Județean  va fi cu 180% mai mare decât anul trecut la secțiunea dezvoltare și investiții. În prezent, bugetul propriu al Consiliului Județean Maramureș este publicat în transparență decizională pe pagina de internet a instituției la adresa www.cjmaramures.ro. 

Potrivit șefului administrației județene, Gabriel Zetea, în anul 2019 a fost propus un buget cu indicatori mult îmbunătățiți față de anul trecut.

”Dacă în anul 2018 am finalizat anul cu o execuție bugetară la Capitolul Venituri în sumă de 358 de milioane de lei, iar la Cheltuieli am înregistrat 339 milioane de lei, din care a rezultat un excedent de 19 milioane de lei, în anul 2019 vorbim despre un buget prognazat de 414 milioane de lei, ceea ce reprezintă o creștere de aproape 20%. Cei mai mulți bani îi propunem pentru secțiunea de dezvoltare și investiții, unde avem prevăzută suma de 168 de milioane de lei față de 61 de milioane în anul 2018. Aceste cifre care vorbesc de la sine ne arată o creștere de 180% față de anul trecut”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.


Ședința de aprobare a bugetului propriu al instituției județene este programată să aibă loc la finalul lunii aprilie 2019.

”Până la convocarea plenului, voi avea întâlniri cu fiecare instituție în subordinea Consiliului Județean și vom încerca să alocam sume consistente pentru toate domeniile, având în vedere următoarele priorități: infrastructură rutieră – drumuri județene, sănătate, educație, cultură și sport. Consiliul Județean Maramureș rămâne, în județ, instituția care implementează cele mai mari proiecte și care va continua să ofere maramureșenilor satisfacții”, a conchis șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Articolul precedent30 de permise suspendate în Maramureş în acţiunea T.I.S.P.O.L – SPEED
Articolul următorTurneul Speranțelor: Victorie pentru selecționata Maramureșului