Potrivit celor mai recente date Financial Times, bilanţul morţilor din China cauzate de noul coronavirus a depasit 100, iar numărul persoanelor infectate aproape s-a dublat marţi. Totodată din cauza noului virus şi ameninţării unor şocuri economice cauzate de acesta, bursele au început să dea semne de slăbiciune, informează tabuhighlife.ro

Vice-ministrul Comisiei Naţionale de Sănătate, Li Bin, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că virusul a fost diagnosticat la 440 de pacienţi, în creştere de la un număr raportat anterior de 300 de cazuri. Virusul, care se transmite prin căile respiratorii, „ar putea suferi mutaţii şi s-ar putea răspândi mai uşor”, a avertizat el. Aproape jumătate din provinciile chineze sunt afectate de această epidemie, inclusiv metropole precum Shanghai şi Beijing. Un caz a fost detectat şi la Macao, capitala mondială a jocurilor de noroc, unde angajaţii cazinourilor vor trebui să poarte măşti.

Pieţele asiatice încep să resimtă efectele coronavirusului

Indicele bursier Singapore FTSE Straits Times a scăzut cu 2,6%, în timp ce indicele Seoul Kospi a înregistrat o scădere de 3,1%. Bursele din China vor rămâne închise pe parcursul acestei săptămâni, iar analiştii se aşteaptă la o scădere puternică pe bursa din Hong Kong, care se redeschide maine.

Articolul precedentMăsuri suplimentare pentru prevenirea, limitarea și tratarea îmbolnăvirilor prin gripă
Articolul următorANCHETĂ: Copii bătuți la Școala Gimnazială din Mireșu Mare