Cu muzică și multă voie bună au petrecut ieri localnicii din Ieud la ”Întâlnirea cu fiii satului”. Anul acesta, organizatorii au pregătit mai multe momente speciale,  iar pe scenă au urcat interpreți de muzică populară, dar și de muzică ușoară.

Cu mic, cu mare, ieudenii s-au adunat miercuri în centrul comunei pentru a lua parte la sărbătoare.
”Vreau să vă urez bun venit acasă tutror celor din străinătate, dar și celor din țară care sunteți plecați din Ieud. Vă mulțumesc că v-ați reîntors la întâlnirea cu satul natal, vă doresc să aveți parte numai de bucurii, iar anul viitor când ne vom întâlni să vă văd mult mai fericiți, mult mai uniți și nu așa de dezbinați”, a spusTraian Nicolae David, primarul comunei Ieud.
”Domnule primar, mulțumim pentru oportunitatea de a fi în Ieud, de a fi coorganizator la acest eveniment într-o zi de mare sărbătoare și mai ales într-un an extrem de important, în anul Centenarului”, a precizat Gabriel Zetea, președinte Consiliul Județean Maramureș.
”Mă bucur să fiu alături de comunitatea din Ieud și să sărbătorim Centenarul Marii Uniri și Întâlnirea cu fiii satului. Ieri am avut niște activități frumoase la mănăstire iar astăzi suntem într-un program cultural-artistic. Ieudenii întotdeauna au dat dovadă că știu să fie oameni serioși, să își aprecieze valorile pentru care înaintașii au trudit și s-au jertfit”, a adăugat Ioan Doru Dăncuș, vicepreședinte Consiliul Județean Maramureș.
Și de această dată costumele populare au fost purtate cu cinste de oamenii locului, iar spectacolul oferit de artiști i-au determinat atât pe săteni, cât și turiști să încingă o horă în fața scenei.

 

Sărbătoarea ieudenilor a continuat cu un spectacol de muzică modernă și cu un foc de artificii.
Articolul precedentȘase cetățeni din India, opriți la frontiera de nord a țării
Articolul următorZimbrii joacă pentru a patra finală