Astăzi de la ora 18.00, în Parcul Grădina Morii din Sighetu Marmației se va desfăşura un eveniment cultural-artistic dedicat Centenarului Marii Uniri și a Primului Război Mondial sub egida: „M.A.I. – APROAPE DE VETERANII MARAMUREȘENI”.

Manifestarea cultural-artistică este organizată de Centrul Cultural al M.A.I. în colaborare cu Instituția Prefectului – Județul Maramureș, Consiliul Județean Maramureș, Corpul Național al Polițiștilor.
În cadrul evenimentului sunt curpinse decernarea unor Certificate de recunoștință, semnate de Carmen Daniela Dan – ministrul Afacerilor Interne, pentru veteranii de război din județul Maramureș, care sunt și invitați de onoare, evocarea unor momente semnificative din istoria neamului românesc, care exprimă recunoștința și, totodată, cinstirea eroilor patriei noastre, România.
Organizatorii au pregătit un spectacol susținut de Corurile reunite aparținând structurilor teritoriale ale M.A.I., microrecital de muzică folk susținut de Cenaclul Literar „Nichita Stănescu” al M.A.I. precum și concert de muzică populară și patriotică susținut de o parte dintre membrii Ansamblului Artistic „Ciocârlia” (prin Compartimentul Orchestră – condus de dirijorul Alexandru Marian și Soliști Vocali: Nicolae Datcu, Rodica Anghelescu, Cristina Gheorghiu și Doina Mirea, și invitați ai acestuia: Cornelia și Lupu Rednic; Ciprian și Mihaela Istrate, iar invitat de onoare al spectacolului este Dinu Iancu Sălăjanu.
Sunt invitați să participe șefi de inspectorate, personalități ale vieții culturale și spirituale locale, precum și invitați speciali – personalități și oameni de cultură, jurnaliști, reprezentanți ai societății civile.
Articolul precedentPeste 80 de exemplare de capră neagră au fost identificate în Munții Rodnei
Articolul următorTinerii dintr-o comună maramureșeană au ocazia să se căsătorească într-un cadru inedit