La Borșa sunt probleme din cauza salariilor asistenților personali. Sindicatul Cartel Alfa Maramureș acuză Primăria Borșa de faptul că nu a acordat banii pentru această categorie de persoane fiind restanțe de două luni, mai exact iunie și iulie.


“Am fost la discuții cu domnul primar din Borșa dar dânsul a explicat că se bazează pe o rectificare bugetară. Nu este normal să lași oamenii fără bani iar daca nu se va rezolva vom fi nevoiți să acționăm administrația locală în judecată. Domnul primar a lăsat să se înțeleagă că nu îi pasă. Nu este exclus să fac și plângere penală pentru abuz în serviciu”
a explicat Florin Hossu, lider Cartel Alfa Maramureș.

Pe de altă parte, primarul orașului Borșa Ion Timiș a declarat pentru Realitatea de Maramureș că sunt restanțe la 101 asistenți personali din Borșa și recunoaște că nu au fost bani suficienți, ca urmare a așteptat rectificarea bugetară.


“Cred că există un interes din partea sindicatului pentru că și sindicatul câștigă pentru că reprezintă această categorie de persoane. Dar domnul Hossu una a discutat cu mine și alta declară acum. A spus că nu ne va acționa în judecată pentru tichetele de vacanță iar acum aflăm că și-a schimbat declarația. Noi am redus salariile angajaților din Primărie pentru a ajunge banii și pentru asistenții personali, cu 16 la sută am redus. Și eu zic că vom reuși să plătim. Vom acorda și tichetele de masă, mai puțin cele de vacanță care nici angajaților Primăriei nu le-am dat
a explicat primarul Ion Timiș.

Acesta spune că săptămâna viitoare se vor face plățile.

Liderul Sindicatulului Cartel Alfa Maramureș este neîncrezător și a mai precizat că va urmări cu atenție daca administrația locală din Borșa se va ține de cuvânt, în caz contrar va face demersurile următoare, inclusiv deschiderea unui proces.

Articolul precedentCod galben pentru Maramureș
Articolul următorCupa României deschide stagiunea 2019-2020