Aleșii județeni au aprobat majorarea cheltuielilor pentru protocol. Asta după ce Guvernul a dat undă verde autorităților administrației și instituțiilor publice pentru creșterea limitelor maxime în cadrul cărora se pot efectua cheltuieli pentru acțiuni de protocol.

Consilierii județeni maramureșeni au aprobat normative proprii de cheltuieli privind acțiunile de protocol pe categorii de organizatori și eveniment.

”Este vorba despre modificări legislative ordonate de către Guvernul României, prin care categoriile de cheltuieli care țin de protocol au fost majorate ca și barem. Este vorba despre creșteri de tarife pe care le putem, până la urmă, utiliza. Erau sume extrem de mici alocate cheltuielilor de protocol, inclusiv în ceea ce privește materialele promoționale pe care le puteam utiliza din partea Consiliului Județeana atunci când aveam invitați străini, mesele pe care până la urmă trebuie să le plătești atunci când ai invitați străini, iar suma pe care o aveam disponibilă pentru astfel de mese era infimă, nu avea absolut nicio legătură cu realitățile din acest moment din România și prețurile pe care le practică unitățile de alimentație publică. Este un lucru benefic, foarte bun că în sfârșit Guvernul s-a gândit la aceste cheltuieli, nu au fost modificate de foarte mulți ani. E important pentru autoritățile locale să poată să se raporteze la prețurile din piață atunci când vorbește despre cheltuieli pe care le face din banul public”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Spre exemplu, limita valorică pentru mese oficiale oferite de președintele Consiliului Județean Maramureș este de 120 lei/persoană, iar de vicepreședinții Consiliului județean și secretarul județului, de 90 lei/persoană. La invitarea în țară a unor delegații pe cheltuiala părții române, cheltuielile zilnice pentru masă sunt astfel:

Cheltuieli zilnice de masă pentru:

* Delegațiile invitate de președintele Consiliului Județean – 160 lei/persoană/zi

* Delegațiile invitate de vicepreședinții Consiliului Județean – 130 lei/persoană/zi

* Delegații invitate de secretarul județului 105 lei/persoană/zi

Cadouri se pot face în limita a 400 lei/delegație, iar maateriale promoționale, de 50 lei/persoană.

 

 

 

 

 

Articolul precedentMierea de albină, un aliment benefic pentru sănătate
Articolul următor31 de secții de votare în Sighetu Marmației pentru referendumul din 6 și 7 octombrie