La sfârșitul anului 2018 în Consiliul Local Sighet s-a vorbit și despre sportul din oraș. Având în vedere că echipa de baschet a obținut rezultate deosebite în 2018, unii dintre aleșii locali au precizat că și-ar dori să fie susținute și alte sporturi pentru că sunt mulți copii cu potențial în Sighet.

Administrația locală sigheteană a luat în calcul și posibilitatea de a înființa o echipă de fotbal în oraș.

”Nimeni nu îngrădește activitatea sportivă din Sighetu Marmației. Ceea ce se dorește într-adevăr este înființarea unei echipe de fotbal pentru că nu este normal ca un oraș ca Sighetu Marmației să nu aibă echipă de fotbal, în condițiile în care avem o bază sportivă bună în care s-au băgat foarte mulți bani și comunități mult mai mici din jurul Sighetului, Bârsana, Sarasău, au echipe în Divia D. O  să încercăm să vă prezentăm în luna ianuarie un draft de buget pe Clubul Sportiv Municipal unde să fie cuprinsă și secția de fotbal și să discutăm”, a explicat consilierul local Petru Rednic.

”Mă întreabă oamenii de ce facem doar baschet și lăsăm baza aia sportivă să stea goală. Eu îmi doresc să facem o echipă la nivel de județ, toți consilierii indiferent de partid vorbesc, să putem să promovăm copii și acolo. La ce sumă ne gândim să punem din Consiliul Local dar să împărțim suma pentru toți”, a precizat consilierul local Petru Tomșa.

”Toată lumea își dorește fotbal, fără discuții. Pentru că am pornit baschetul mai repede, asta nu înseamnă că nu ne dorim fotbal. Mă bucur că s-a performat așa în baschet cum m-aș bucura să performeze și în fotbal. Colegii noștri care sunt și membri în consiliul de administrație haideți să facem un draft în luna ianuarie, oricum mai repede de luna februarie nu cred că se va discuta pe buget pe 2019, și trebuie să găsim soluția tehnică să încapă toate sporturile. Nu trebuie să se lupte unii cu alții, cred că trebuie să fim în aceeași parte”, a adăugat Horia Scubli, primarul municipiului Sighetu Marmației.

Aleșii locali sigheteni au mai precizat că și-ar dori ca bugetul pentru sportul din Sighetu Marmației să fie bine stabilit de la început anului și să fie transparență.

Articolul precedentUn tânăr din Vișeu de Sus a fost arestat preventiv după ce și-a bătut concubina
Articolul următorS-a aprobat calendarul competițiilor școlare