Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Maramureş au organizat în această săptămână mai multe acţiuni pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și a altor ilegalităţi comise în domeniul activităţilor comerciale, pe raza municipiului Baia Mare.

Demersul a fost unul de amploare, fiind vizaţi în jur de 40 de agenţi economici.

În urma controalelor efectuate în vederea prevenirii şi combaterii actelor de comerț ilicit, ofiţerii de investigare a criminalităţii economice din cadrul I.P.J. Maramureş au aplicat nouă sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 29.000 de lei. S-au confiscat de asemenea 900 de lei, proveniți din săvârșirea de contravenții, precum și produse alimentare în valoare de 160 de lei.

Totodată au fost continuate activităţile de cercetare şi documentare în cadrul unui dosar penal deschis la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş, pentru comiterea mai multor infracțiuni de evaziune fiscală. Faţă de cinci persoane, reprezentanţi ai unor societăți comerciale din judeţele Maramureş şi Cluj, care ar fi realizat circuite financiare fictive prin intermediul unor societăţi „fantomă”, s-a dispus confirmarea continuării urmăririi penale.

Cercetările continuă, sub coordonarea procurorului de caz, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate precum și pentru a fi dispuse măsuri de recuperare a prejudiciului cauzat bugetului de stat, în valoare de aproximativ 370.000 lei.

Articolul precedentPoliţista zilei este Roxana Borgyos, de la Biroul Rutier Baia Mare
Articolul următorTraficant de droguri arestat