Mare sărbătoare la sfârșitul săptămânii trecute în comuna Bogdan Vodă. Festivalul Cuhea Voievodală, ajuns anul acesta la cea de-a VIII-a ediție, a reunit localnici, dar și multe oficialități dornice să urce pe scenă.

Evenimentul Cuhea Voievodală a devenit deja o tradiţie pentru comună şi reprezintă o ocazie de a promova cultura şi obiceiurile locului. Festivalul a debutat vineri cu un cros, sâmbătă s-a desfășurat un simpozion dedicat Centenarului Marii Uniri, iar duminică pe scenă au fost prezentate recitaluri cultural-artistice. Programul a debutat cu intonarea Imnului României, care se celebra chiar în acea zi.
Vizibil emoționată, Anuța Bizău, primarul comunei Bogdan Vodă, a mulțumit localnicilor și  oficialităților pentru participarea numeroasă și implicarea în sărbătoarea Cuhea Voievodală.
După rugăciune au luat cuvîntul pe rând oficialitățile, au spus ele, din dorința de cinsti evenimentul și pentru a transmite un mesaj maramureșenilor în momente de sărbătoare.
Pe scenă au evoluat grupuri, ansambluri din zonă, precum și interpreți de muzică populară și de muzică ușoară, printre care Ioana Pricop, soția fostului vicepreședinte al Consiliului județean Lucian Morar, și Măriuca Verdeș.
Spectacolul s-a încheiat cu un foc de artificii. Evenimentul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Bogdan Vodă cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș.
Articolul precedentAngajata filmată că brusca un copil dintr-o creşă din Baia Mare şi-a dat demisia
Articolul următorTinerii social-democraţi maramureşeni se întrec la.. pescuit