Verificările efectuate de polițiștii maramureșeni pe parcursul ultimei acţiuni privind combaterea ilegalităților în domeniul silvic s-au concretizat în constatarea a opt contravenţii şi confiscarea a peste 280 mc de material lemnos, în valoare de aproximativ 52.000 de lei.

Acţiunea, desfăşurată de poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică, în colaborare cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, a vizat verificarea modului în care societăţile comerciale care au ca obiect de activitate exploatarea, transportul, depozitarea şi comercializarea materialului lemnos respectă normele legale în domeniu.

În două zile de acţiune, 31 iulie și 1 august, poliţiştii au efectuat controale la mai multe societăţi comerciale, iar trei dintre acestea, cu sediile în comuna Rona de Sus şi în Groşii Ţibleşului, au fost sancţionate. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 32 000 de lei.
Poliţiştii au dispus ca măsură complementară confiscarea a 283,12 mc de material lemnos, pentru care nu au putut fi prezentate documentele legale de provenienţă.
Articolul precedentHandbalistele de la Minaur învingătoare
Articolul următor14.000 de pachete cu ţigări capturate la frontiera de nord a ţării