Despre finalizarea blocurilor din zona Fucs din Sighetu Marmației se vorbește de câțiva ani, lucrările fiind amânate de mai multe ori din diferite motive. La ultima ședință de Consiliu Local autoritățile sighetene au vorbit de un nou termen până la care vor fi date în folosință.

 

Potrivit primarului Horia Scubli toate lucrările urmează să fie finalizate în perioada următoare. În plus s-a început construcția unui nou bloc.

 

”Noi la începutul anului ne-am adunat banii și am hotărât să punem apă, să punem canal, să facem tot ce trebuie ca să funcționeze. Datorită bunei înțelegeri pe care a avut-o Vitalul față de noi, partea de canal și partea de apă s-au făcut din banii lor, ca atare acești bani nu mai sunt necesari, sunt economii. Singurul lucru care este în discuții și nu îl vom face anul ăsta este a asfalta drumul de acces pentru că între timp ne-au ajutat Dumnezeu și Agenția Națională a Locuințelor, am mai câștigat un bloc și este șantier și îl lăsăm pentru primăvară acest lucru”, a explicat Horia Scubli, primarul municipiului Sighetu Marmației.

 

Pentru ca aceste blocuri sa să poată fi date în folosință mai trebuie finalizate lucrările la canalizare.

 

”Mai avem 20 de m de conductă de canal cu care nu ne putem închide în așa fel încât blocul să fie complet funcțional. E o persoană care se opune aprobării amplasamentului nostru, e un privat care ar trebui să ne lase la limita proprietății, nu pe proprietatea lui. Sper ca într-o săptămână să avem rezolvată problema asta”, a adăugat edilul local.

 

Pentru locuințele sociale s-au depus aproximativ 2000 de cereri, iar acestea  vor fi repartizate în funcție de punctajele primite de solicitanți.
Articolul precedentIONEL BOGDAN (PNL MARAMUREȘ): ”PSD a exportat minciuna, dezinformarea, manipularea și în Parlamentul European, Viorica Dăncilă comportându-se la Strasbourg ca în CEX-ul PSD”
Articolul următorMierea de albină, un aliment benefic pentru sănătate