După exploziile din februarie 2012 din Sighet, soldate cu decesul unei persoane, accidentarea altora și distrugeri materiale, societatea Berg Sistem Gaz SA a efectuat lucrari în sistemul de distribuție a gazelor. În urma unei expertize tehnice s-a constat că sistemul de distribuție funcționează în condiții normale și de maximă siguranță.

Din raportul expertizei rezultă situația existentă a conductelor, branșamentelor, posturilor de reglare care pot funcționa în condiții de siguranță.

”În urma acestei expertize efectuate în perioada 2012-2014 s-au constat anumite situații care prin expertiza respectivă s-au impus a fi rezolvate. De asemenea s-a impus efectuarea unor documentații și proiecte privind completarea arhivei societății. În urma acestei expertize, la venirea mea în societate, din 2014, am acționat și am reușit în totalitate să îndeplinesc cele prevăzute în expertiza respectivă în așa fel încât sistemul din Sighetu Marmației să funcționeze în legalitate totală respectând normele tehnice în vigoare a legii și legislației din România”, a spus Viorel Timoce, director Berg Sistem Gaz SA.

Anul acesta conducerea societății de distribuție a gazului din Sighet a comandat o nouă expertiză care îi asigură pe sigheteni că sistemul de gaz poate fi folosit în condiții de maximă siguranță.

”Se demonstrează foarte clar că sistemul de distribuție a gazelor din Sighetu Marmației, cuprins între stația de predare din Sarasău și până la ultimul consumator funcționează în condiții de maximă siguranță, bineînțeles cu respectarea unor prevederi legale și a unor parametri conform normelor tehnice existente precum și a celor modificate din luna iulie de către Autoritatea Națională de Gaze. Pot să asigur toți consumatorii de gaze din Sighetu Marmației că la ora actuală sistemul de distribuție a gazelor respectiv alimentarea în Sighet se face în cele mai bune condiții și într-o maximă siguranță”, a adăugat Viorel Timoce.

Conducerea societății Berg Sistem  Gaz SA a precizat că dorește ca utilizatorii din Sighet să respecte instrucțiunile de utilizare a gazelor care au fost trasmise cu ocazia punerii în funcțiune sau cu ocazia verificărilor și reviziilor la 2 și 10 ani. Consumatorii sunt îndemnați să apeleze  la anagajații societății pentru informațiile de care au nevoie sau pentru reclamații.

Articolul precedentÎn weekend se organizează prima ediție a Memorialului ”Lascăr Pană”
Articolul următorMinerul Baia Mare întâlnește Unirea Tășnad în turul 2 al Cupei României