Foto arhiva

Bârsana este una dintre comunele maramureșene cele mai vizitate de către turiști din întreaga lume, un motiv în plus pentru  administrația publică locală să organizeze și în acest an” Întâlnirea cu fiii satului” prin care să scoată în evidență valorile acestei localități. Sărbătoarea va avea loc duminică, 19 august.

În fiecare an prin acest eveniment sunt aduse în prim-plan cele mai importante momente din viața satului, care sunt emblematice și pentru Maramureș.
”Ca în fiecare an, în localitatea noastră are loc sărbătoarea bărsăneștilor numită <<Întâlnirea cu fiii satului>> pe care am reluat-o începând cu anul 2016 și această zi este foarte importantă pentru comunitatea din Bârsana pentru că este o sărbătoare a bărsăneștilor la care participă atât cei care sunt stabiliți în țară cât și peste hotare.
Sâmbătă vom avea un joc de fotbal, amical. De data aceasta avem invitată o echipă de peste deal, din Groșii Țibleșului”, a spus primarul comunei Bârsana, Teodor Ștefanca.
Duminică localnicii și turiștii prezenți vor porni într-un alai cu căruțe și călăreți, dar va avea loc și o paradă a portului popluar spre centrul comunei, unde va avea loc spectacolul.
”Duminică începând cu ora 12:30 are loc alaiul de căruțe, călăreți și parada portului poplular de la podul peste Iza dinspre Văleni unde cred că de data aceasta va fi un număr mai mare de participanți după care se va ajunge în centrul localității  la scena amplasată în centrul civic și începând cu ora 14:00 va avea loc o festivitate, un discurs al invitaților prezenți după care va fi un program artistic cu artiști, formații din Maramureș”, a adăugat Teodor Ștefanca.
Organizatorii s-au gândit și la cei mici. Copiii prezenți la eveniment vor avea amenjat un loc de joacă.
Articolul precedentTrei jocuri de pregătire la Bistriţa pentru fetele de la Minaur
Articolul următorȘase cetățeni din India, opriți la frontiera de nord a țării