Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că va solicita, în ședința de lucru de la Palatul Cotroceni, ministrului Marcel Vela și premierului Ludovic Orban să revină asupra acordului MAI-BOR.

Președintele a vorbit despre „un așa zis” acord, subliniind vehement că românii trebuie să stea în casă chiar și în perioada Paștelui.

Acesta a spus că este important să se stea acasă, pentru ca „după Paște să nu avem înmormântări”.

„Nu e cazul să ne relaxăm. În câteva minute voi începe o ședință în care voi cere premierului și ministruui să revină asupra acestui acord, să găsească o formulă care se încadrează formulei „Stați acasă!” și care respectă toate ordonanțele militare. Dragi români, vă spun același lucru pe care îl spun medicii, experții, Organizația Mondială a Sănătății: Stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări”, a declarat Iohannis.

Marți seara, ministrul Marcel Vela a anunțat că a fost încheiat un acord între MAI și BOR, în baza căruia vor fi distribuite „Paștile” și Lumina de Înviere.

Marcel Vela, a mai spus, miercuri, referitor la deciziile privind noaptea de Înviere și, implicit, la acordul MAI-BOR, că atât președintele Klaus Iohannis, cât și premierul Ludovic Orban știau despre măsurile anunțate marți seara legate de împărțirea Luminii de Paște.

Articolul precedentNumărul cazurilor de infectare în România a depășit 7.000
Articolul următorSe asfaltează Drumul Judeţean 109F