Ministerul Turismului a promovat, alături de Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice,  o hotărâre de Guvern care introduce încă 6 localități în lista zonelor cu potențial turistic ridicat. Printre acestea se află și localitatea maramureșeană Oncești.

 

Unitățile administrativ-teritoriale cuprinse în această listă vor avea prioritate la obținerea finanțării nerambursabile pentru dezvoltarea infrastructurii turistice.

 

Zonele cu resurse turistice au șanse mai mari în atragerea finanțărilor nerambursabile. Astfel, proiectele de infrastructură turistică vor fi promovate cu prioritate în cadrul programelor naționale, regionale și județene de dezvoltare.

 

Potențialul turistic al unei zone este determinat de existența resurselor turistice, fie ele naturale sau antropice, și este clasificat conform unei metodologii elaborate de Ministerul Turismului și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.
Articolul precedentProiectul ”FoodChains 4 Europe”, oportunități și provocări pentru dezvoltarea și inovarea produselor locale tradiționale din Maramureș
Articolul următorFOTBAL FEMININ: Înscrieri pentru Cupa Moș Nicolae