În perioada 19 – 20 iunie a.c., ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat şi executat mai multe acţiuni pentru prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor ilicite care se comit pe domeniul contrafacerii de produse, a contrabandei cu țigarete și pe domeniul comerțului cu produse agroalimentare.

Acțiunile s-au derulat în municipiile Baia Mare și Sighetu Marmației.

Polițiștii au verificat 25 societăţi comerciale şi 14 persoane fizice și au constatat 13 infracţiuni, din care 12 de contrafacere de produse, conform Legii nr. 84/2008 şi o infracţiune de contrabandă.

Totodată, a fost dispusă măsura indisponibilizării, până la finalizarea cercetărilor, a peste 300 de obiecte de îmbrăcăminte, încălţăminte şi produse cosmetice, mărfuri care prezintă suspiciuni de contrafacere, în valoare totală de 13.100 lei.

Au mai fost confiscate și 145 pachete ţigarete în valoare de 1.740 lei, 64 produse alimentare deţinute fără documente legale de provenienţă precum și diferite sume de bani în numerar, în valoare de 1.615 lei.

De asemenea, au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 18.500 lei.

În continuare, sub coordonarea procurorilor de caz, urmează să se efectueze acte de urmărire penală în vederea administrării probatoriului şi tragerii la răspundere a persoanelor implicate în săvârşirea infracţiunilor constatate.

Articolul precedentAu încercat să păcălească o bătrână
Articolul următorCursuri gratuite de italiană și engleză în Sighetu Marmației